Työpajat

Tarjoan luovuuden kehittämiseen tähtääviä työpajoja ja kursseja, jotka ovat avoimia kenelle tahansa itsensä kehittämisestä kiinnostuneelle. Kursseilla voit kehittää mm. itsetuntoa ja vuorovaikutustaitoja erilaisten kädentaitojen tai taideterapian keinoin.

Ryhmätapaamisten sisältönä voi olla esim:

  • IdeApajat inspiroimaan askartelutuokioita.
  • Terapeuttinen kudonta sylikangaspuilla.
  • Ekspressiivinen taideterapia itsetuntemuksen vahvistajana.
  • Erilaiset vahvistavan valokuvauksen -menetelmät minäkuvan tukena.
  • Elämäntarinani kuvan ja tarinallisuuden keinoilla, mood-book -voimakirja.

IdeApajat

Ideapajoissa opetellaan erilaisia käsityö- ja maalaustekniikoita. Pienimuotoisia lankatöitä, huovutusta, ryijyn solmeilua ja vaikka köyhän miehen grafiikkaa. Ideapajat on tarkoitettu opetusalan ammattilaisille ja päivähoidon henkilökunnalle ym. opetus- ja ohjaustyössä toimiville inspiroimaan askartelu- ja taidetuokioita. Työpajat ja kurssit räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Tapaamiset voivat olla yksittäisiä muutaman tunnin kursseja tai pidempiä työskentelyjaksoja, jolloin työskentelykertoja on useita.

Ota yhteyttä niin suunnitellaan tarpeisiinne sopiva sisältökokonaisuus.

Sylikudonta

Pikkupuissa ideoiden, pientä sievää kutoen.

Sylikangaspuilla kutominen tuo tekemisen lähelle, jopa kotiisi, sillä sylikangaspuut loimineen kulkevat mukana helposti mihin vain. Pidetäänkö kankureiden illanistujaiset? Sylipuissa ei ole polkimia, joten kutominen on helppoa. Ajatuksena kudonnassakin tekniikan helppous ja vaivattomuus: voit saada yhtenä iltana aikaan vaikka huivin, eikä tarvitse sitoutua puolen vuoden kurssiin. Pöytäpuissa olet ideaasi lähellä ja voimme suunnitella yhdessä modernin seinävaatteen. Myös tyhy-ohjelmana kudonta on mainio rentoutumiskeino, mitä jos toteuttaisimme työpaikallesi tekstiiliteoksen?

Sylipuut voi myös vuokrata kotiin 10 €/vuorokausi + loimimaksu.

Ekspressiivinen taideterapia

Ekspressiivisessä taideterapiassa työskennellään useiden taiteen lajien kanssa. Asiakkaan ei tarvitse olla taiteellisesti lahjakas tai osaava. Taiteiden väliseen siirtymään kiinnitetään huomiota. Niinpä voidaan ensin esim. tehdä maalaus, josta kirjoitetaan teksti, joka voidaan esittää draamana. Maalausta voidaan myös puhutella tai se voidaan soittaa, tai musiikki voidaan maalata kuvaksi.  Työskentely voi polveilla eri taiteiden välillä asiakkaiden ilmaisutarpeen ja -tapojen mukaan. Terapiassa voi myös oppia uusia tapoja ilmaista itseään ja saada rohkeutta vanhojen esteiden ylittämiseen. Asiakkaan ei ole pakko työskennellä menetelmin, joita hän ei tahdo. Taiteen tekoon osallistuminen on vapaaehtoista.

Menetelminä voi olla myös taiteen sijasta leikki tai rituaalinomainen työskentely.

Tarkoituksena on aktivoida ja ravita mielikuvitusta ja antaa sille rakennusaineita luoda muotoa ja toimivaa rakennetta sisäiseen ja ulkoiseen maailmaan.

Lempeä linssi

valokuvauksen myötä opettelet katselemaan itseäsi myönteisessä valossa. Kaikilla meillä on elämänpolkuja, joihin ajaudumme tahtomattamme, ympäristön ja perimän myötävaikutuksella. Oletko kompastunut elämänpolkua kulkiessasi? Meillä jokaisella on omat säröt kehossamme, joita tulisi kantaa lempeydellä itseään armahtaen. Kun tulee nähdyksi ilman arvostelua, voi kokea korjaavan katseen vahvistavan vaikutuksen ja löytää tien itsensä hyväksymiseen.

Haluan kohdata sinut tasavertaisena kanssakulkijana ja katsoa sinua lempeällä linssillä. Valokuvaukseen liittyy haastattelu ja kuvaus. Saat 6 valokuvaa itsestäsi muistuttamaan siitä, kuinka ihana ihminen juuri sinä oikeastaan oletkaan.

Elämäntarinani

Moodbook kootaan voimalauseista, valokuvista, muistiinpanoista, luonnoksista, piirroksista ym. itselle tärkeästä materiaalista. Moodbook toteutetaan vanhaan mieluisaan kirjaan skräppäämällä/askartelemalla. Kirjan aiheena voi olla eheytyminen tai luovuuden vahvistaminen. Jokainen meistä on omalla laillaan luova ja tarvitsee rohkaisua luovuuden löytämiseen. Etsimme intuitiivisesti tärkeitä sanoja ja kuvia, jotka koskettavat ja vahvistavat.

Työskentely aloitetaan kirjallisella pohdinnalla siitä, ”mitä syvästi kaipaan”. Myös filosofiset pohdinnat ovat tärkeä osa kirjan työstöä, kuten ajatus ”kauneuden vastakohta ei ole rumuus vaan tunnottomuus”.

Työskentelyn yhtenä osana käytetään luovan kirjoittamisen keinoja.

Kenelle

Studio Luovinto räätälöi työpajoja ja kursseja monenlaisiin tarpeisiin. Ryhmä voi muodostua eläkeläisistä, vanhuksista, työpajanuorista, lapsista, erityisryhmäläisistä, saman työyhteisön jäsenistä tai muutoin samanhenkisistä ihmisistä, jotka kaipaavat yhteistä aktiviteettia. Kurssi tai työpaja voi olla yksittäinen muutaman tunnin kokonaisuus tai pidempi useamman tapaamiskerran mittainen työskentelyjakso.

Työpajojen ja kurssien teemat ja sisällöt voidaan rakentaa yllä mainitsemistani luovuuden kehittämisen työpajoista. Työskentelyn lopputuloksena voi olla vaikka taideteos ryhmän yhteiseen tilaan ryhmän valitsemalla tekniikalla.

Kaikille vapaita kursseja mainostan facebooksivustolla

Yhteystiedot

Studio Luovinto
p. 050 563 0001
studioluovinto@outlook.com